Политика конфиденциальности

Политика конфиденциальности и защита личных данных

Уважаемые Пользователи, 

Ваша конфиденциальность очень важна для нас. Мы хотим, чтобы ваша работа в Интернете была как можно более приятной и полезной, а вы совершенно свободно используете самый широкий спектр информации, инструментов и возможностей, доступных в Интернете.

По этой причине компания Девакан ООД хотела бы объяснить вам, какую личную информацию мы собираем, как мы ее используем, храним, защищаем и как вы можете ее изменить.

Контактное лицо администратора и контактная информация:

Девакан ООД

Директор: Кравченко Танита

Адрес: Черно Море -1, д.65, кв. А2

8230 Несебр, Болгария

Тел: /Viber/WhatsApp /Telegram: +359 88 934 61 88

Skype: talitanita

e-mail: info@devakan.com

Личная информация Пользователей, собранная при регистрации (или в любое другое время) преимущественно используется для подготовки Продуктов или Услуг в соответствии с Вашими потребностями. Ваша информация не будет передана или продана третьим сторонам. Однако мы можем частично раскрывать личную информацию в особых случаях, описанных в «Согласии с рассылкой»

Какие данные собираются на сайте


При добровольной регистрации на получение рассылки «Астропрогнозы» вы отправляете свое Имя и E-mail через форму регистрации.

С какой целью собираются эти данные


Имя используется для обращения лично к вам, а ваш e-mail для отправки вам писем рассылок, новостей курсов, полезных материалов, коммерческих предложений.

Ваши имя и e-mail не передаются третьим лицам, ни при каких условиях кроме случаев, связанных с исполнением требований законодательства. Ваше имя и e-mail на защищенных серверах сервиса mailchimp.com и используются в соответствии с его политикой конфиденциальности.
Вы можете отказаться от получения писем рассылки и удалить из базы данных свои контактные данные в любой момент, кликнув на ссылку для отписки, присутствующую в каждом письме.

Сбор и обработка данных, необходимых для выполнения контракта

Мы собираем и обрабатываем личную информацию о вас в случае, если вы предоставляете ее добровольно, заполняя форму заказа на продукты / курсы и / или услуги Джйотиш Школы (Школа ведической астрологии) Девакан.

Мы используем вашу информацию, чтобы предоставить вам продукт / курс / услугу, которую вы запросили.

Данные, которые мы собираем и обрабатываем для этой цели, включают в себя:

Имя, фамилия, телефон, адрес электронной почты, дата, время и место рождения.

Когда вы участвуете в тренинге или семинаре с целью выдачи документа / сертификата / для прохождения тренинга, мы собираем и обрабатываем следующую информацию, добровольно предоставленную вами:

Физическая личность: имена, адрес, место и дата рождения, номер телефона, адрес электронной почты, почтовый адрес

Мы храним и обрабатываем ваши данные, предоставленные в связи с самим договором, для предоставления запрашиваемых продуктов / курсов / услуг.

Ваши личные данные будут использоваться только для получения запрошенной вами услуги и не будут передаваться, передаваться или продаваться третьим лицам без вашего явного согласия.

В некоторых случаях нам может понадобиться использовать вашу информацию для разрешения юридических споров или расследования этих случаев.

Мы раскрываем личную информацию правоохранительным органам, когда это требуется по закону или абсолютно необходимо для предотвращения, выявления или преследования преступной деятельности или мошенничества. Личные данные с компетентными органами могут быть раскрыты во время процедуры.

Хранение и предоставление персональных данных является обязательным в связи с выполнением наших обязательств по Закону о бухгалтерском учете, Налоговому и социальному страхованию и налоговому законодательству в Республике Болгария, в связи с бухгалтерским учетом администратора.

Предоставление персональных данных может иметь обязательную силу для соответствующих органов власти в связи с нашими обязательствами по Закону о защите прав потребителей, а также с Комиссией по защите персональных данных в отношении обязательств, изложенных в законодательстве о защите персональных данных – Законе о защите персональных данных, Регламент (ЕС) 2016/679 от 27 апреля 2016 года и др.

Мы не собираем и не храним данные вашей кредитной карты, они могут храниться у вашего поставщика платежных услуг – платежной платформы fondy.eu, политика защиты данных которой доступна на веб-сайте поставщика платежных услуг.

Срок хранения ваших персональных данных, предоставленных в рамках договора на обслуживание

Как правило, мы прекращаем использовать ваши персональные данные после достижения цели договорных отношений для доставки запрошенных вами продуктов / выполнения услуг. Но мы не удаляем их до истечения установленных законом обязательств по хранению данных, таких как обязательства по хранению и предоставлению информации в целях Закона о бухгалтерском учете и истечение установленных законом сроков давности для подачи претензий (5 лет). Обращаем ваше внимание, что мы не будем удалять вашу личную информацию, если это необходимо для рассмотрения судебных, административных или судебных разбирательств против нас.

Как используются данные, собранные на сайте


На сайте https://lp.devakan.com используются куки (Cookies) и данные о посетителях сервиса Google Analytics.

При помощи этих данных собирается информация о действиях посетителей на сайте с целью улучшения его содержания, улучшения функциональных возможностей сайта и, как следствие, создания качественного контента и сервисов для посетителей.

Вы можете в любой момент изменить настройки своего браузер так, чтобы браузер блокировал все файлы cookie или оповещал об отправке этих файлов. Учтите при этом, что некоторые функции и сервисы не смогут работать должным образом.


Как эти данные защищаются
Для защиты Вашей личной информации мы используем разнообразные административные, управленческие и технические меры безопасности. Наша Компания придерживается различных международных стандартов контроля, направленных на операции с личной информацией, которые включают определенные меры контроля по защите информации, собранной в Интернет.

Тем не менее, несмотря на то, что мы стремимся обезопасить Вашу личную информацию, Вы тоже должны принимать меры, чтобы защитить ее.

Мы настоятельно рекомендуем Вам принимать все возможные меры предосторожности во время пребывания в Интернете. Организованные нами услуги и веб-сайты предусматривают меры по защите от утечки, несанкционированного использования и изменения информации, которую мы контролируем. Несмотря на то, что мы делаем все возможное, чтобы обеспечить целостность и безопасность своей сети и систем, мы не можем гарантировать, что наши меры безопасности предотвратят незаконный доступ к этой информации хакеров сторонних организаций.
В случае изменения данной политики конфиденциальности вы сможете прочитать об этих изменениях на этой странице или, в особых случаях, получить уведомление на свой e-mail.


Контроль личных данных, хранящихся у нас

У вас есть следующие варианты контроля личной информации, которую мы собираем и храним для вас:

– у вас есть возможность получить сообщение в понятной форме, содержащее ваши личные данные с целью просмотра, а также проверить их и запросить исправление;

– Вы можете сообщить нам об изменениях ваших личных данных;

– Вы можете попросить нас удалить предоставленные вами личные данные / «право быть удаленным» /;

– Если вы являетесь зарегистрированным пользователем личного кабинета на сайте администратора, вы можете изменить свои личные данные в любое время, кроме вашего имени пользователя (логина) и адреса электронной почты. Если вы хотите изменить свое имя пользователя или адрес электронной почты, вы можете связаться с нами, используя контактную форму на сайте.

– Вы можете в любое время отозвать свое согласие на обработку ваших личных данных для прямого маркетинга продуктов и услуг школы Джйотиш (Школа ведической астрологии) Девакан.

– Если вы хотите воспользоваться каким-либо из этих прав, отправьте письменное заявление на следующий адрес электронной почты: info@devakan.com с вашего электронного адреса, который вы оставили при регистрации. 

Право на жалобу

Если вы считаете, что мы нарушаем применимые правила, пожалуйста, свяжитесь с нами для уточнения. Конечно, у вас есть право подать жалобу в Комиссию по защите данных или в регулирующий орган ЕС.

В случае изменения данной политики конфиденциальности вы сможете прочитать об этих изменениях на этой странице или, в особых случаях, получить уведомление на свой e-mail.

Политика за защита на личните данни /конфиденциалност/

Уважаеми клиенти,

Вашата конфиденциалност е много важна за нас. Ние искаме Вашата работа в Интернет по възможност да е максимално приятна и полезна и Ви е напълно спокойно да използвате най-широкия спектър от информацията, инструментите и възможностите, които предлага Интернет.

Поради тази причина  ние от Девакан ООД бихме искали да Ви обясним каква лична информация събираме, как я използваме, съхраняваме, защитаваме и как може да я променяте.

Име и данни за контакт на администратора:

Девакан ООД 

Управител: Кравченко Танита 

Адрес: кв. «Черно Море -1», бл.65, ап.А2

гр.Несебър 8230, България

Тел:/Вайбер/Уотсап/Телеграм: +359 88 934 61 88
Skype: talitanita

e-mail: info@devakan.com

Личната информация на Ползвателите, която е получена по време на регистрацията (или по всяко друговреме) се използва предимно при подготовка на Продукти или Услуги в съответсвие с Вашите нужди. Вашата информация няма да бъдепредадена или продадена на трети лица. Обачение можем частично да разкривамеличната информация в особени случаи, коитосаописани в «Съгласие с разпращане».

Кои данни се събиратв сайта

При доброволна регистрация за получаване на разпращане «Астропрогнози», Вие изпращате Вашите Име и Имейл чрез регистрационната форма.

С каква цел се събираттезиданни

Името се използва за обръщение лично към Вас, а вашия имейл – за изпращане на вас писма, разпращания, новини за курсове, полезни материали, търговски предложения.

Вашите име и имейл не се предават на трети лица при никакви условия освен случаи, свързани с изпълняване на изсквания на законодателството.

Вашите име и имейл са на защитен сървър на сървиз mailchimp.com и се използват в съответствие с неговата политика за конфиденциалност. 

Вие можете да се откажите от получаване на писма от разпращането и да махнете своите контактни данни от базата данни във всеки момент, като кликнете на линка за отписване, намиращ във всяко писмо.

Събиране и обработване на данни, необходими за изпълнение на договор

Ние събираме и обработваме лични данни за Вас, в случай, чени ги предоставите доброволно, попълвайки формуляр за поръчка за курсове / продукти и/или услуги на Джйотиш Школа  (Школа на ведическа астрология) «Девакан»  

Използваме Вашите данни с цел  да Ви предоставим продукта/ курс / услугата, която сте заявили.

Данните, които събираме и обработваме за тези цели, включват: 

Име, фамилия, телефон, е-мейл, дата, час и място на раждане.

При участие от Ваша страна на обучение или семинар  с оглед издаването на документ /сертификат/ за завършено обучение, ние събираме и обработваме следните предоставени доброволно от Вас данни: 

Физическа идентичност: имена, адрес, място и дата на  раждане, телефон за връзка, имейл, пощенски адрес.  

Съхраняваме и обработваме данните Ви дадени във връзка с договора сама за предоставяне на заявените продукти/ курсове / услуги.

Вашите лични данни ще бъдат използвани само с цел получаване на заявената от Вас услуга  и няма да бъдат давани, трансферирани или продавани на трети страни, без изрично Ваше съгласие.

В някои случаи може да се наложи да използваме Вашата информация, за да разрешим юридически спорове или за цели на разследването на тези случаи.

Ние разкриваме лични данни на правоприлагащите органи, когато това се изисква по закон или е абсолютно необходимо за предотвратяване, установяване или преследване на криминална дейност или измами. Възможно е в течение на процедурата да разкрием лични данни с компетентните органи.


Съхраняването и предоставянето на лични данни е задължително във връзка с изпълнението на нашите задължения предвидени в Закона за счетоводството,  Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и данъчното законодателство в Република България, във връзка с воденето на счетоводната отчетност на търговеца.

Предоставянето на лични данни може да бъде задължително на съответните органи във връзка със задълженията ни по Закона за защита на потребителите, както и на Комисията за защита на личните данни във връзка със задължения, предвидени в нормативната уредба за защита на личните данни – Закон за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 от 27 април 2016 година и др.

Ние не събираме и не съхраняваме  Ваши данни за/на банкови карти, такива се съхраняват евентуално при доставчика на платежни услуги – платежна платформа fondy.eu, с чиято политика за защита на данни можете да се запознаете на сайта на доставчика на платежна услуга.

Срок за съхранение на Вашите лични данни, предоставени по договор за услуга

По правило, прекратяваме използването на вашите лични данни, след изпълнение на целта, свързана с договорното правоотношение по доставката на заявените от Вас продукти/услуги. Но не ги изтриваме преди изтичане на нормативно определените задължения за съхраняване на данните, като задължения за съхраняване и предоставяне на информация за целите по Закона за счетоводството и изтичане на определените в Закона за задълженията и договорите давностни срокове за предявяване на претенции (5 години). Моля да имате предвид, че няма да изтрием  ваши лични данни, ако те са необходими за висящо съдебно, административно производство или производство по разглеждане на ваша жалба пред нас.

Как данните, събирани в сайта се използват

В сайта https://lp.devakan.com се използваткуки (Cookies) и данните за посетителитена сервиза Google Analytics.

С помощта на тези данни се събира информация за действията на посетителите на сайта с цел подобряване на неговото съдържание, подобряване на функционалните възможности на сайта и като следствие създаване на качествен контент и сървизи за посетителите. Във всеки момент Вие можете да промените настройките на своя браузър така, че браузърът да блокира всички файлове cookie или да съобщава за изпращане на тези файлове. Имайте пред видобаче, че някои функции и сървизиняма да могат да работят подобаващо.

Как тезиданни се защитават

За защита на Вашаталична информация ниеизползвамеразнообразниадминистративни, управленчески и технически мерки за безопасност. Нашата Компания се придържакъмнай-различнимеждународнистандарти за контрола, насоченикъм операции с лична информация, коитовключватопределни мерки за контролавърху защита на информацията, събрана в Интернет.

Въпрекитова, че ние се стремим да обезопасим Вашата лична информация, Вие също трябва да предприемате мерки за нейната защита.

Ние настоятелно Ви препоръчваме да предприемате всички възможни мерки за безопасност по време на пребиваване в Интернет. Организираните от нас услуги и уеб-сайтове предполагат мерки за защита срещу загуба, несанкциониране използване и промени в информацията, която ние контролираме. Въпреки, че ние правим всичко възможно за да осигурим цялостност и безопасност на нашата мрежа и системи, ние не можем да гарантираме, че нашите мерки за сигурност щеспрат незаконен достъп към тази информация на хакери от стрнични организации.

Контролиране на личните данни, които се съхраняват при нас

Имате следните възможности за контрол над личните данни, които сме събрали и съхраняваме за вас:

– Имате възможност да получите съобщение в разбираема форма, съдържащо личните ви данни, които с цел да ги разгледате, както и да ги проверите и да поискате корекция;

– Можете да ни информирате за промени по вашите лични данни;

– Можете да поискате да изтрием личните данни, които сте ни предоставили /”правото да бъда забравен”/; 

– Ако сте регистриран потребител от своя админ панел в сайта , можете по всяко време да промените вашите лични данни, с изключение на потребителското име (логин) и имейл. Ако желаете да промените потребителското си има или имейл, можете да ни пишете чрез формата за контакти на сайта.

–  Можете да оттеглите по всяко време даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите на директния маркетинг на продуктите и услугите на Джйотиш Школа  (Школа на ведическа астрология) «Девакан»

– Ако желаете да се възползвате от някое от тези свои права, изпратете писмено заявление от е-мейла, с който сте  регистриран в сайта на имейл адрес: e-mail: info@devakan.com, или входирайте заявление на посочения  пощенски адрес за контакт с нас.

Право на жалба


В случай, че смятате, че нарушаваме приложимата нормативна уредба, Ви молим да се свържете с нас за изясняване на въпроса. Разбира се, имате право да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни, или  пред регулаторен орган, в рамките на ЕС.

В случай на промяна на настоящата политика за конфиденциалност вие ще можете да прочетете за тези промени на страницата или, в особени случаи, ще получите уведомление на своя имейл.